Националната статистика отчете почти 10% скок на доходите за година.

...
Националната статистика отчете почти 10% скок на доходите за година.
Коментари Харесай

Доходите скачат с 10% за година, сочи статистиката

Националната статистика регистрира съвсем 10% скок на приходите за година. Спрямо второто тримесечие на 2016 година, приходът от заплатите се усилва с 13 на 100. От пенсии обаче понижава с съвсем 2 на 100.

С нарастването на приходите върви надлежно и нарастване на разноските. Като сметките демонстрират, че харченето изпреварва прихода.

За храна даваме 8,6 на 100 повече. Разходите за превоз и известия са с над 11 на 100 повече. С толкоз скачат и тези за здраве.

В Кюстендил срещаме Динчо Желязков, който споделя, че е преподавател във фаза на пенсиониране. И като подобен намира пояснение на статистиката:

„ Това е макро статистика, в която работи остарелият принцип на зелето и свинското – вие ядете всеки ден свинско, аз хапвам всеки ден зеле, само че статистически всеки ден с вас си хапваме свинско със зеле”.

Доходите в фамилията на Динчо са се нараснали с 10 лв. за последния месец – от пенсията на брачната половинка му.

В Благоевград в дома си ни посреща Ангел Гюров, който работи по поддръжката в Университета. С нарастването от 25 лв. на заплата се погрижил не за храна, а за духовна приятност.

„ Този месец купих книга на майка ми, дори даже я прочетох аз, това купих, това мога, 25 лв. коства книгата”, сподели Ангел Гюров.

А в Кюстендил учителят пред пенсия се надява на ново нарастване на приходите – този път от тотото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР