Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „Овча

...
Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „Овча
Коментари Харесай

Болницата в „Овча купел” е на загуба в размер на 151 хил. лв.

Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „ Овча купел” записва настоящ финансов резултат загуба в размер на 151 хиляди лева, според заверения от самостоятелен регистриран инспектор годишен финансов доклад за 2017 година Това декларира здравният министър Кирил Ананиев в отговор на депутатско запитване за финансовото положение на „ НСБФТР " ЕАД-София, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Общо финансовият резултат към 31.12.2017 година, отчитащ насъбраните печалби/загуби от минали години е в размер на -246 хиляди лева Общо приходите в края на 2017 година са в размер на 1 677 хиляди лева, а общо разноските доближават 1 828 хиляди лева Записаният капитал към 31.12.2017 година е в размер на 89 хиляди лева и е понижен по отношение на 2016 година с 454 хиляди лева според Решение на Министерски съвет № 30 от 2017 година Общо личният капитал на „ НСБФТР " ЕАД към 31.12.2017 година е 1 738 хиляди лева, т.е. би могло да се заключи, че сдружението не е декапитализирано, се споделя в отговора на министър Ананиев.
Той показва, че общо запасите в края на 2017 година са в размер на 1 895 хиляди лева, от които законовите запаси са 11 хиляди лева, други запаси са в размер на 45 хиляди лева, а запасът от следващи оценки е 1 839 хиляди лева Съгласно показаните данни от лечебното заведение към 31.12.2017 година просрочените отговорности са в размер на 51 хиляди лева
По данни от показания прелиминарен самостоятелен годишен финансов доклад за 2018 година на " НСБФТР " ЕАД, гр. София, лечебното заведение регистрира 1 703 хиляди лева общо доходи, при 1 866 хиляди лева общо разноски. В съпоставяне с миналата година през 2018 година се следи нарастване на общо приходите с 26 хиляди лева, което демонстрира стремежът на управлението непрестанно да се работи в посока покачване в приходната част посредством разширение размера на предлаганите здравни услуги, прецизира Ананиев.
Той добавя, че по повод разходната част се следи наклонност за усъвършенстване на разноските за външни услуги и други разноски, като се търсят разновидности и за намаляване на разноските за материали.
Размерът на комерсиалните и други вземания се резервира почти до равнището от миналата финансова година, а при паричните средства се следи нарастване по отношение на 2017 година В резултат на подхванатите дейности управлението на сдружението чака възстановяване на финансовите резултати през идната финансова година, като посредством вложения в болничната инфраструктура се цели повишение на качеството на предлаганите услуги, надлежно възстановяване на активността на лечебното заведение, акцентира здравният министър.
Пълна информация по отношение на финансовото положение на " НСБФТР " ЕАД, гр. София, за 2018 година би могла да се получи след показване на окончателния, удостоверен от самостоятелен регистриран инспектор годишен финансов доклад за обсъждания интервал, надлежно при нужда биха могли да се вземат коригиращи управнически решения. В умозаключение бих желал да уверя, че управлението на Министерството на здравеопазването интензивно работи в посока стабилизиране на финансовото положение на лечебните заведения и обезпечаване на качествена здравна услуга на популацията, декларира още Ананиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР