Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания организира

...
Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания организира
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за заболявания на кръвта в Националната болница по хематология

Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести провежда безвъзмездни прегледи на 8 и 9 юни 2019 година (събота и неделя).

Консултациите ще се правят от водещите лекари на болничното заведение от 9.00 до 13.00 часа. Ще бъдат преглеждани пациенти от цялата страна със подозрения за болести на кръвта, в т. ч. за наследствени хематологични болести, както и такива с сложена към този момент диагноза - анемия, левкемия, лимфом, миелом.

Пациентите ще имат опция да получат и консултация вид „ второ мнение “ по отношение на диагнозата, лекуването и прогнозата на болестта. Желателно е да носят здравна документи и настоящи проучвания, в случай че разполагат с такива.

Необходимо е авансово записване на час на телефони 02/45 42 104 и 0879 544 767, като позвънявания ще се одобряват всеки работен ден от 9.00 до 14.00 ч. Крайният период за записване е 6 юни 2019 година /включително/.

Хематологичните болести засягат кръвта, кръвотворните органи и лимфната тъкан. Те обгръщат необятен набор от доброкачествени и злокачествени, вродени и добити нарушавания. Съществуват многочислени нарушавания на кръвта и навременното им определяне е от голяма важност за ефикасното им лекуване.

Анемията е една от най-често срещаните заболявания на кръвта и се характеризира със признаци като отмалялост, изтощение, студени крака, виене на свят или сърцетуптене. България се намира в географска област с висока периодичност на носителство на гени за редки наследствени анемии.

Синините при лек удар или щедро кървене при дребни контузии могат да бъдат сигнал за хематологично нарушаване в системата за кръвосъсирване.

Злокачествените хематологични болести - левкемии, лимфоми, миелом, болест на Ходжкин съставляват сериозен дял от общата онкологична заболеваемост. Те са на 5-о място по периодичност след рака на белия дроб, простатата, рака на гърдата и дебелото черво. През последното десетилетие се следи забележителен растеж на пациентите с лимфом - злокачествено заболяване на лимфните възли и лимфната тъкан.

В международен мащаб диагностицирането на злокачествените хематологични болести закъснява от време на време с повече от година. В същото време обаче, достиженията и нововъведенията при лекуването им бележат сериозен напредък. При някои от тях преживяемостта даже се изравнява с тази на здравите хора.

Национална профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести прави всички профилирани проучвания за диагностициране и управление на болесттите на кръвта и лимфната тъкан. В лечебното заведение се лекуват и наблюдават пациенти, както с доброкачествени, наследствени, по този начин и със злокачествени болести на кръвта, като се ползват всички съвременни способи за лекуване, в това число трансплантация на хемопоетични стволови кафези.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР