Националната служба за охрана пази изключително голям кръг от лица.

...
Националната служба за охрана пази изключително голям кръг от лица.
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: НСО не трябва да пази Пеевски и Доган

Националната работа за защита пази извънредно огромен кръг от лица. Държавен запас не трябва да се харчи да вземем за пример за почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от придвижването Делян Пеевски, който върви доста рядко в Народното събрание.
Към този уголемен кръг се причислява и ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), който " не е равнище за НСО ", само че все пак употребява 8 души защита.

Това разгласи някогашният началник на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Според него, когато е напускал службата през 2004 година, бюджетът й е бил 13 млн. лева, а в този момент е 40 млн. лева

„ След реформирането на НСО, която беше приета в света, стартира нейната дисторция. Затова в този момент е като болен пациент, който би трябвало да се лекува”, разяснява генералът.

Той добави, че първо е бил признат " долнокачествен закон за НСО ", като една от грешките в него е началници на службите да стават лица, които не са от системата, а това деформира службата. Ефектът е, че НСО е изгубила доверието на жителите. Според специалиста е нужен нов закон за службата.

Ген. Владимиров добави, че в предишното, в случай че е имало сигнал за опасност против някое лице на обществена служба, Министерство на вътрешните работи е имало период от месец - месец и половина да го ревизира, и в случай че не се е потвърждавал, защитата е снемана. Сега това не се прави. " Нямаше такива мераклии доживот да бъдат охранявани ", сподели той и добави, че Доган сега е частно лице и в случай че има опасност против него, може да си наеме частна защита.

Ген. Владимиров изясни, че при идването на Симеон Сакскобургготски в България през 2001 година, преди още да бъде оповестено, че ще се яви на избори и ще взе участие в политическия живот, върху НСО е извършен мощен напън да го охранява. Генералът обаче изрично отказал, тъй като законът му забранявал да разшири кръга на охраняваните лица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР