Националната служба за охрана (НСО) трябва да бъде закрита. Това

...
Националната служба за охрана (НСО) трябва да бъде закрита. Това
Коментари Харесай

Слави Трифонов се закани да закрие НСО

Националната работа за защита (НСО) би трябвало да бъде закрита. Това съобщи в мнение, оповестено на страницата си във Facebook Слави Трифонов. Той добави, че в случай че хипотетично, в миналото има тази опция, тъкмо това и ще направи.

Правейки исторически паралели сред НСО и преторианската армия в Древен Рим идеологът на политическия план " Няма такава страна " написа следното:

" Знаете ли какво е преторианска армия? Сигурно знаете, само че за всеки случай ще ви кажа. Преторианците са били специфичната армия, която е охранявала римските императори и е единствената военна организация, която е имала право да участва в Рим.

Ние сме като Рим. Министър-председателят е като император. Политиците са като римските сенатори. А НСО е тяхната преторианска армия.

Не знам за какво, вместо да съм горделив от това съпоставяне, в действителност ме е позор. В неделя, за следващ път, НСО провокира злополука, движейки се по българските пътища все едно охраняват Пабло Ескобар, а не Цвета Караянчева.

НСО изпреварва на неразрешен сектор, без видимост, и засича насрещно движещата се кола, ръководена от една елементарна 31-годишна българка, която е спазвала закона. Вследствие на това, колата на дамата излиза в канавката, завърта се и двата автомобила се удрят. За последните девет години има най-малко шест известни случая с коли на НСО.

Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?! Как може министър председателят на Холандия Марк Рюте да върви на работа с колело? Къде спи холандското НСО?! Това е един от многото парадокси в българската политическа система.

И с цел да затвърдя сравнението с Римската империя, в която един сенатор Марк Порций Катон-Стари постоянно е завършвал речите си с репликата “Картаген би трябвало да бъде опустошен! ”, аз ще кажа: “НСО би трябвало да бъде закрито! ”. И хипотетично, в миналото, в случай че имам тази опция, тъкмо това и ще направя. А в полза на историческата истина Картаген в действителност е бил опустошен. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР