Националната служба за охрана (НСО) ще бъде оглавена от полк.

...
Националната служба за охрана (НСО) ще бъде оглавена от полк.
Коментари Харесай

Гард на Станишев може да оглави НСО

Националната работа за защита (НСО) ще бъде управлявана от полк. Красимир Станчев, някогашен охранител на премиера Сергей Станишев, а преди този момент в екипа от гардове на Симеон Сакскобургготски, заяви "Дарик ", базирайки се на осведомен източник.

Станчев беше зам.-началник на службата по времето на Ангел Антонов, който го освободи през 2016 година В момента той движи интернационалния отдел на НСО, като обезпечава нужните документи на гардовете от НСО при пътуванията им в чужбина. Станчев към този момент е бил препоръчан от "Дондуков " 2 на "Дондуков "1, като следва да бъде одобрен от държавното управление. Той идва на мястото на Данчо Дяков, който напусна шефското място в НСО. Той пък към този момент бил назначен на доста високо място, като виновен по сигурността в огромна компания от сферата на енергетиката.

В момента службата се управлява краткотрайно от заместник-началника Росен Тодоров, който извършва пълномощията на шефа до назначението на титуляр. Твърди се, че Станчев е бил предложен на президента от средите на левицата. Очаква се съгласувателната процедура по назначението му да бъде финализирана. НСО е подчинена на президента, който назначава и освобождава началника й, само че въпреки всичко би трябвало да има и единодушието на кабинета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР