Националната служба за охрана (НСО) преустановява обмена на документи на

...
Националната служба за охрана (НСО) преустановява обмена на документи на
Коментари Харесай

Националната служба за охрана преустановява вътрешния обмен на документи на хартиен носител

Националната работа за защита (НСО) прекратява обмена на документи на книжен притежател във вътрешния документооборот на институцията. Мярката има за цел да увеличи успеваемостта на административния продан, фрапантно да ограничи разноските за консумативи и писалищен материали, както и да увеличи компетентността на чиновниците на НСО за работа в цифрова среда.

На близо 40 000 преписки и стотици хиляди страници възлиза средногодишният вътрешен документооборот на НСО. От началото на 2020 година съставът на охранителната работа ще обменя документи напълно в електронна среда посредством системата „ Акстър Офис “.

От ноември 2018 година Националната работа за защита към този момент обменя документи с други административни структури в сходство с единния механически протокол, одобрен от ръководителя на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) и посредством Средата за електронен продан на известия, поддръжана и развивана от ДАЕУ.

С преустановяването на вътрешния книжен продан НСО е една от първите структури в бранш „ Сигурност “, която минава към напълно дигитален продан на документи. Стъпката е и в синхрон с наредбите за електронния продан на документи в Наредбата за общите условия към осведомителните системи, регистрите и електронните административни услуги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР