Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в

...
Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в
Коментари Харесай

НСО с мерки за сигурност за парада, без дронове за 4 часа

Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за сигурност в София на 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската войска, оповестиха от пресцентъра на службата. 

 

Днес от 10:00 ч. на пл. „ Княз Александър I “ в столицата ще има церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска, след което ще се състои тържественият церемониал за празника.

 

Достъп на жителите до зоната на събитието ще бъде обезпечаван от 08:30 ч. през пет пункта за инспекция, които ще са на ул. „ Съборна “ и ул. „ Княз Александър I “; на ул. „ Съборна “ и ул. „ Леге “; на ул. „ Дякон Игнатий “ и ул. „ Аксаков “ (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на постройката на Народното събрание (откъм пл. „ Независимост “); на ул. „ Георги Бенковски “ и бул. „ Цар Освободител “.

 

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и рискови субстанции, жителите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

 

За времето от 08:30 до 12:30 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност.

 

Заради тържествата ще има промяна в организацията на придвижването в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. На няколко места в центъра на София се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи пътните транспортни средства, осигуряващи събитията. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР