Националната служба за охрана е поискала вчера да се забрани

...
Националната служба за охрана е поискала вчера да се забрани
Коментари Харесай

Борисов обвини Радев в сценарий, който да изкара, че властта брани Доган

Националната работа за защита е поискала през вчерашния ден да се забрани достъпът по море в акваторията и региона на парк ”Росенец ”, в който се намира постройката, добила гласност като летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, това съобщи на втория си брифинг за деня министър председателят Бойко Борисов.
Той упрекна президента Румен Радев в сюжет, който да изкара държавното управление, че брани Доган и да излезе и да каже: " Аз нали ви споделих ".

Пресконференцията на Борисов с Красимир Каракачанов и Младен Маринов е малко, откакто стана ясно, че регионът към сарая е неразрешен за корабоплаване, заставане на котва, лов на риба и водолазни действия. Ограничението е в действие от 21 часа на 9 юли (снощи) и до 21 часа на 15 септември.

Премиерът прочете писмо, в което се споделя, че началникът на НСО е изискал защита на парцела в Росенец, за който се твърди, че е на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. От писмото излиза наяве, че е поискана защита на сушата от юли до 15 септември.

" Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде публикувано да всички институции, в това число Министерство на вътрешните работи, " Морска администрация " и Военното министерство ", изясни министър председателят и акцентира, че по закон те са длъжни да спомагат.

" Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев пита за защитата на Пеевски и Доган, а на идващия ние получаваме това писмо с настояването на началника на НСО. Като приказвах за сюжети някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сюжети ", разяснява Борисов.

Младенов пък попита какви са претекстовете на НСО тъкмо в този момент да изиска това ограничаване и за какво до 15 септември. Според него това е опит за въвличането на държавното управление в политически сюжети.

Според Борисов това е политически напън и изрази страдание, че НСО се употребява за офанзиви.

Забраната идва ден преди плануваната за събота акция " Масово вървене на плаж ", проведена във " Facebook " на плажа " Росенец ". Той е обществена държавна благосъстоятелност и по закон би трябвало достъпът до него да е свободен, само че опитът от вторник на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов сподели, че това не е по този начин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР