Националната служба по здравеопазване във Великобритания съобщава, че на територията

...
Националната служба по здравеопазване във Великобритания съобщава, че на територията
Коментари Харесай

Вече тестват първата универсална ваксина против грип


Националната работа по опазване на здравето във Англия оповестява, че на територията на Обединеното кралство към този момент се тества неотдавна създадената и първа по рода си универсална ваксина срещу грип . Успехът на теста ще подсигурява, че медицината е достигнала равнище, в което ще може да се подсигури сложна отбрана срещу грип, без значение от настоящите за всеки грипен сезон варианти.

Целта на изследването е универсалната противогрипна ваксина да бъде тествана на най-малко 500 индивида. За момента целевата група са хората над 65 - годишна възраст . Обичайно те съставляват най-голяма част от болните от грип всяка година, а и бактериалните затруднения при тях са най-сериозни и рискови.

Разработваните досега типичен ваксини срещу грип разчитат на показване в организма на омаломощени вирусни частици от вариантите, които циркулират в най-голяма бройка в даден регион в даден интервал. Въпреки това е регистрирано, че ефектвиността на тези ваксини при хора над 65-годишна възраст е едвам към 30 - 40% , т.е. множеството от тях се разболяват, без значение че са имунизирани.

Като причина за това се показва отслабеният в резултат на възрастта имунитет на хората от тази група. Основен рисков фактор за разболяването им от грип обаче си остава срещата с вариант, против който имунизацията не е основала имунитет. Именно този риск се чака да бъде изцяло отстранен с помощта на създадената универсална ваксина срещу грип.

Свързани публикации.. Ваксината срещу грип става по-ефективна 0 Новости при противогрипните ваксини 0 Под 2% от рисковите групи у нас са имунизирани против грип 0

Механизмът на деяние на универсалната ваксина срещу грип се разграничава доста от този на предшествениците й.

Досегашните ваксини предлагаха на имунната система опция да се срещне и да с иизгради антитела против протеини, ситуирани по повърхността на вирусните частици. Тези протеини се променят непрестанно, паралелно с мутационните процеси в грипните вируси и възникването

на нови варианти. Това изисква всяка година да се създават ваксини, провокиращи образуването на антитела против разлини протеини.

Универсалната ваксина срещу грип ще разрешава на имунната система да си построява антитела, ефикасни против всички грипни варианти . Тази опция ще бъде обезпечена от обстоятелството, че с нея в организма ще се внасят протеини, извлечени от вътрешността на грипния вирус. Те са доста по-слабо изменчиви с времето и са съвсем идентични при обособените варианти на грипа. Така универсалната грипна ваксина ще разреши на имунната система да си построи отбрана по едно и също време против всички тях и ще подсигурява на имунизираните оптимално висока сигурност, без значение от вариантите, с които ще влязат в контакт.

Лабораторно успеваемостта на универсалната противогрипна ваксина е потвърдена против вариантите на грипния вирус от вид А , които всекидневно предизвикат по-тежки вирусни инфекции с по-сериозни бактериални затруднения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР