Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров“ 42, зам.-главният

...
Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров“ 42, зам.-главният
Коментари Харесай

Нова версия: Издирват осми човек, оцелял при инцидента на Струма

Националната следствена работа на бул. „ Г. М. Димитров “ 42, зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов и представителят на основния прокурор Сийка Милева дават брифинг по отношение на тежкия пътен случай на автомагистрала „ Струма “.

В медийното пространство се тиражират доста спекулации по отношение на случая на Автомагистрала "Струма ". По делото няма нито един свидетел, а в медиите към този момент има над 20, сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

"Поделото са разпитани очевидци, както и двама от оживелите в трагичната нощ. Двамата са били будни, а показанията им се препокриват изцяло. Разпитват се още двама от потърпевшите, които са в потрес, само че ще могат да дадат показания още през днешния ден. "

Пожарът е почнал отдясно, като всички са се опитвали да отворят прозорците на рейса.

Аутопсиите са подготвени, а те демонстрират, че всички са починали от задушване от пожара, а не от злополуката. Намерени са сажди в дихателните пътища на починалите, разкри Сарафов.

Наети са най-хубавите специалисти, а е назначена сложна експертиза и такава за повода на зародилия пожар, разяснява зам.-главният прокурор.

ДНК ще откри самоличностите на починалите, а телата ще бъдат върнати на околните.

Пожарът не е възниканал от туби със запалителна течност. Имало е туби със следи от нафта, само че не и от бензин.

Проучена е и версията за терористичен акт, като след деликатна инспекция, е отхвърлена опцията.

Мантинелата на място е рискова за придвижването, безапелационен бе зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Главният прокурор Иван Гешев наредил инспекция на Върховен административен съд за инспекция на пътната маркировка и сигнализиращите знаци на всички автомагистрали у нас.

Видях струпаните и овъглени трупове и частите от телата. Гледката ще остане с мен за цялостен живот. По-тежко беше да посетим оживелите в "Пирогов ". Всички потърпевши бяха в положително положение, само че в душевен им беше доста тежко. Питахме всички потърпевши от какво имат потребност, те желаеха единствено да знаят по какъв начин са децата, съпрузите им, родителите им, само че те бяха измежду труповете, показа представителят на прокуратурата.

Мъжът, разрушил стъклото, през който са се избавили оживелите, изрично е декларирал, че са се избавили 8 души, само че в болница са единствено 7. Сийка Милева заяви, че са почнали издирвателни дейности.

Според Сарафов гореизложеното съставлява мистерия, тъй като има 44 натрупа. Свидетели са разкрили, че на бензиностанции е имало замяна на пасажери сред рейсовете и това се изследва, като се съпоставят описите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР