Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в

...
Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в
Коментари Харесай

Борисов, Херо Мустафа и Заев заедно на самолетоносача „Хари Труман

Националната сигурност и защита на България са обезпечени единствено в границите на груповата защита на НАТО. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач „ Хари С. Труман ”, където дружно с ръководената от него делегация взе участие в опознавателна обиколка в границите на НАТО, оповестиха от правителствена осведомителна работа.

Заедно с българския министър председател на самолетоносача на Военноморски сили на Съединени американски щати бяха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков.
 Бойко Борисов U.S. Embassy Sofia
„ Високо правя оценка Вашия принос за опазване значимостта на трансатлантическата връзка и сполучливото осъществяване на задачите на Алианса “, означи министър председателят Борисов по време на опознавателната си обиколка на самолетоносача на Военноморски сили на Съединени американски щати „ Хари Труман “. Министър-председателят посочи, че страната ни преглежда присъединяване си в задачи и интервенции на НАТО като главен приоритет и има намерение да резервира уговорката и приноса си към тях.

„ България ще продължи да оказва поддръжка на напъните на Алианса към реализиране на международен мир и сигурност “, безапелационен беше министър председателят Борисов. Той подчертава и върху отличното съдействие сред България и Съединени американски щати в редица сфери, което е от голямо значение на фона на провокациите пред интернационалната среда.-->
 Пресслужба на Министерски съвет
„ Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съдружници в НАТО, сътрудници в региона на защитата, сътрудници в енергетиката, сътрудници в бизнеса и доста повече. По вода и по суша, ние сме мощни дружно, “ съобщи американският дипломат в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача „ Хари С. Труман “ министър председателят Борисов и ръководената от него делегация бяха дружно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на Съединени американски щати в София и Скопие. Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, вицепремиера и министър на защитата Радмила Шекеринска и началника на защитата генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.
 самолетоносач Хари С Труман Министерски съвет
Адмиралът от Военноморски сили на Съединени американски щати Джеймс Гордън Фогго III, пълководец на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и пълководец на Съюзническото командване на силите в Неапол, приветства делегациите на борда на самолетоносача „ Хари С. Труман “.

„ Хари С. Труман “ е осмият самолетоносач от клас „ Нимиц “ на Военноморски сили на Съединени американски щати, кръстен на 33-ия президент на Съединените щати Хари С. Труман. Понастоящем американският самолетоносач „ Хари С. Труман “ е в зоната на отговорност на Шести американски флот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР