Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и

...
Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и
Коментари Харесай

Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и е отговорност на цялото общество

Националната сигурност е в основата на всяка просперираща страна и тя не е отговорност единствено на хората с пагони, а на цялото общество. Това съобщи в приветственото си слово президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който бе посетител на тържеството по случай завършването на випуск „ Княз Александър I " - II промяна на Военна академия „ Георги Стойков Раковски ". Президентът одобри строя на випускниците и ги поздрави с сполучливото довеждане докрай на образованието във Военната академия.

Държавният глава акцентира, че на завършващите офицери се пада достойнството и отговорността освен да одобряват и вкарат на въоръжение новите оръжейни системи на типовете Въоръжени сили, за които се изразходват големи средства от държавния бюджет, само че и да осъзнават, че модернизацията на Българската войска не е еднократен акт по придобиване на нова техника, а комплициран, бездънен и изчерпателен развой на промяна. „ Много деликатно би трябвало да прецените по какъв начин да съчетаете всички тези нови неща с постигнатото и развивано в нашата система за защита и сигурност от генерации почтени български офицери. Разходите за защита непрестанно ще порастват и сме задължени да търсим резултатност, успеваемост и оптимално оползотворяване на всичко, с което разполагаме като веществен, човешки запас и подготовка ", добави президентът.

„ Убеден съм, че изцяло осъзнавате големите провокации по пътя пред вас, и то в динамичността на геополитическите процеси и комплексните закани и опасности пред сигурността. В тази конюнктура отстояването на националните и съюзните ползи е все по-трудна и виновна задача ", съобщи Румен Радев. По думите му, тази задача изисква високо готови експерти, командири и водачи, с необятен набор от модерни познания и умения, с сериозно и креативно мислене, с високи нравствени качества и с отвореност към света и ясна визия за бъдещето.

Държавният глава пожела на младите командири и цивилни студенти, които приключват Военна академия „ Георги Стойков Раковски ", да не стопират да търсят нови познания и подходи през цялото си кариерно развиване, служейки правдиво на народа и Отечеството си. „ На вас, офицерите, желая да пожелая доста храброст, чест и достолепие в сложния командирски път. Никога не забравяйте, че да си офицер в Българската войска не е просто специалност, а предопределение и дълг към Отечеството ", акцентира още Румен Радев.

На тържественото събитие участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-министърът на защитата Анатолий Величков, началникът на Военна академия „ Г. С. Раковски " генерал-майор Груди Ангелов, офицери от типовете въоръжени сили, стотици жители и близки на випускниците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР