Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад каузата на

...
Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад каузата на
Коментари Харесай

Александра Жекова за Race for the Cure: Да бъдеш съпричастен е сила!

Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад идеята на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в поддръжка на дамите с рак на гърдата. На 29 септември в Южен парк София ще бяга с представители на още 16 европейски столици, измежду които Рим, Атина, Загреб, Прага и Брюксел.

„ Нека вярата бъде по-силна от страха! Нека подкрепим, тези, които имат потребност от нас в борбата с рака на гърдата! Нека им вдъхнем кураж! Нека бъдем дружно, като споделим тази прелестна самодейност! Да бъдеш съпричастен е мощ! “, приканва Жекова.

Повелителката на рисковите спортове се причислява към плеяда от известни лица, които поддържат Race for the Cure. В първото българско издание с подготвеност и огромно сърце се включват актрисата Диана Димитрова, маратонецът Краси Георгиев, поп легендата Нели Рангелова, дамата от джаз кръвна група Есил Дюран, и певицата с отличен по йога Светла Иванова. Сред искащите да честват живота с 5 км тичане и 2 км вървене са проповедниците на положителния усет в актуалния бг рок Свилен Ноев от „ Остава “, както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?. На сцената до стартовата линия в Южен парк ще забележим спечелилият в „ Като две капки вода “ Стефан Илчев и Нели Петкова.

„ Включвам се в акцията, въодушевена от историите на доста прелестни и смели дами. Вярвам, че положителната осведоменост и съпричастността са ключа към персоналното ни здраве и израстване като общество. “, споделя някогашната вокалистка на „ Ку-ку бенд “. Организатор на Race for the Cure - България е CancerCare.bg – основана от лекари платформа в поддръжка на онкоболните, част от фамилията на Think Pink Europe.

“Race for the Cure – Бягам за теб! “ сплотява дамите с най-често срещания за тях тип рак - този на гърдата, с техните фамилии, другари и съидейници във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като метод да се предпазим. Колкото по-рано е намерено болестта, толкоз по-лесно лечимо е то. В България всяка година над 4000 дами са диагностицирани с рак на гърдата и съпричастността към тях е извънредно значима. Събраните средства от таксата за присъединяване в „ Race for the Cure - Бягам за теб! “ ще бъдат вложени в групи за психическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас. “, споделя доктор Полина Лъжанска, ръководител на CancerCare.bg.
 Регистрацията за присъединяване в Race for the Cure се случва онлайн на epay.go и офлайн на 21 и 27 септември от 10 до 18 ч в пункта на CancerCare.bg на спортна площадка Южен парк. Желаещите могат да се включат в бягането независимо или в тим до 10 индивида. Всеки участник ще получи неповторим код, който екип на CancerCare.bg ще завери няколко дни преди надпреварата редом с раздаването на стартовите номера и специфичните тениски за бягащите. Решилите да се включат в „ Race for the Cure – Бягам за теб! “ в последния миг могат да се записват на място в деня на събитието. Победителите ще си тръгнат с медали и дарове от CancerCare.bg, а гостите на маратона ще получат развлечение за цялото семейство - огромна сцена, на която ще се случват разнообразни спортни интензивности, ъгъл с детски аниматори и зона с храни и питиета.

Основни медийни сътрудници на Race for the Cure са DIEMA FAMILY, БГ Радио, Радио City, Радио Energy, Радио 1 Рок.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР