Националната състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова бе отличена за

...
Националната състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова бе отличена за
Коментари Харесай

Стилияна Николова с четири нови съчетания

Националната състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова бе отличена за състезател номер 1 на месец септември в обичайна анкета на Пресклуб България.

Николова заслужи наградата, откакто завоюва три сребърни и един бронзов орден на международното състезание по художествена гимнастика в София, като по този метод донесе на България и квота за Олимпийските игри в Париж в самостоятелната дисциплинираност.

Тъй като квотата не е поименна, Николова разгласи, че по никакъв метод няма да се отпуска през идната година. " Определено нямам мисълта да се отпущам, тъй че влизам със същата настройка във всяко едно съревнование. Не мисля, че ще си разреша да ми е по-спокойно. Това, че квотата не е поименна не ме тормози, тъй като в действителност най-хубавият ще отиде. Сигурна съм, че всяка една в националния тим ще се бори до дъно. В последна сметка го вършим за България, тъй че който и да отиде работата му е да показа почтено нашата страна. Желая да стана водач, освен на нашия народен тим, само че като цяло. Просто доста би трябвало да работя ", показа след награждаването Николова, която пребори конкуренцията на Цанко Цанков (плуване), Кирил Милов (борба), Едмонд Назарян (борба) и Антон Ризов (спортна стрелба) за оценката за месец септември.

" За нас има едно успокоение от това, че на първото международно състезание спечелихме първа квота, което е за страната, не е поименна. За всеки един играч всяко съревнование е ново начало и отговорно единствено по себе си ", разяснява треньорката на Николова Валентина Иванова.

" Цялата стратегия на Стилияна ще бъде безусловно нова. Ние участваме с четири съчетания на четири уреда, всички ще бъде изменени, музиките и композициите ще бъдат разнообразни. Ще наблегнем да запазим и да завишим компликациите в съчетанията, тъй че да може състезателят да ги извърши вярно. Всяко комбиниране би трябвало да бъде друго, артистично, да бъде прелестно както за публиката, по този начин и за съдиите, които да го оценят както прилича ", добави тя.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР