Националната състезателка по бадминтон Мария Делчева ще представи Стара Загора

...
Националната състезателка по бадминтон Мария Делчева ще представи Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора ще има свой представител на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес

Националната състезателка по бадминтон Мария Делчева ще показа Стара Загора на III-те летни Младежки олимпийски игри, оповестяват от пресцентъра на общината. Спортната конкуренция ще се организира от 11 до 23 септември 2018 година в Буенос Айрес, Аржентина.

Мария съумя да приключи най-успешната в спортната си кариера 2017 година като номер 1 в Европейската класация и номер 5 в Световната класация за девойки до 19 година Тя съумя да завоюва 12 първи, 4 втори и 3 трети места, има и доста други призови класирания от редица интернационалните надпревари. С безапелационните си представяния тя съумя да завоюва квота за младежките олимпийски игри в Аржентина. Целта на състезателката е призово класиране на самата Олимпиада.

Мария Делчева е лауреат на тазгодишните Десети награди " Успелите деца на България - 2017 " на Фондация " Димитър Бербатов ".

Седемнайсетгодишната възпитаничка на именитата старозагорска школа в бадминтона и " Най-перспективен играч " на Стара Загора за предходната година, е ученичка от София, само че преди 4 години избира за собствен треньор известния старозагорски бадминтонист Слънчезар Цанков, който прави оценка нейния капацитет.

Тя взе участие и в националния ни тим - дами на Европейското отборно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР