Националната съдебна колегия на Испания реши да бъде екстрадиран в

...
Националната съдебна колегия на Испания реши да бъде екстрадиран в
Коментари Харесай

Испански съд реши да екстрадира в САЩ бивш шеф на венецуелското военно разузнаване, но той изчезна

Националната правосъдна гилдия на Испания реши да бъде екстрадиран в Съединени американски щати някогашният началник на венецуелското военно разузнаване в интервала 2004-2008 година Уго Карвахал - съмишленик на починалия социалистически водач на Венецуела Уго Чавес, съобщи Ройтерс.

Карвахал бе задържан в Испания през април т.г. по искане на Съединени американски щати, където той е обвиняем по дело за наркотрафик. Той отхвърли обвиняванията, че е бил в сговор в ултралевите колумбийски бунтовници от придвижването ФАРК за контрабанда на кокаин в Съединени американски щати. Първоначалното решение на испанския съд бе да откаже екстрадиция, заради което арестантът бе освободен. Съдебното решение обаче бе обжалвано и в този момент то бе променено с претекста, че към този момент са налице "достатъчно доказателства, оправдаващи екстрадицията ".

Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела

Междувременно испански медии оповестиха предходната седмица, че Карвахал е липсващ. Полицията удостовери, че го търси, само че не изясни за какво и от кой момент. Адвокатът на Карвахал също не бе открит за коментар, осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. През 2008 година Съединени американски щати записаха името на Карвахал в санкционен лист, а още от 2001 година Държавният департамент е присъединил ФАРК в листата на терористичните организации. Карвахал бе доближен на експрезидента на Венецуела Уго Чавес, който умря през 2013 година, само че се разгласи против неговия правоприемник Николас Мадуро и през февруари т.г. призна водача на венецуелската съпротива за краткотраен президент на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР