Националната референтна лаборатория по предавани с кърлежи инфекции потвърди днес

...
Националната референтна лаборатория по предавани с кърлежи инфекции потвърди днес
Коментари Харесай

Още двама със западнонилска треска у нас

Националната референтна лаборатория по излъчени с кърлежи инфекции удостовери през днешния ден лабораторно два нови случая на болни от западнонилска тресчица.

В един от случаите става въпрос за импортирана зараза от Кипър. Заболелият е мъж на 48 години от Пазарджик, който е строителен служащ и през последните два месеца е бил в Кипър, където е развил клинични признаци на болестта. При връщането си в България мъжът имал нараснала температура, световъртеж и изнемощялост. Хоспитализиран е в МБАЛ-Пазарджик.

Вторият болен също е мъж, на 41 години от София. Той е приет в болница с неврологична симптоматика в столична болница. На заболелите е извършено епидемиологично изследване на случаите и са изяснени механизмите и мястото на заразяване, оповестяват от здравното министерство.

Болните не са рискови за живеещите с тях хора, защото западнонилската тресчица не се предава от човек на човек. Основните ограничения за предварителна защита се състоят в понижаване на риска от захапване от комари, които са главните преносители на болестта, допълват от ведомството.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР