Националната референтна лаборатория е доказала в четири проби от област

...
Националната референтна лаборатория е доказала в четири проби от област
Коментари Харесай

Изолиран е нов грипен щам в България

Националната референтна лаборатория е потвърдила в четири проби от област Сливен нов вариант на вирус от група Б – „ Виктория “. „ От 300 изследвани проби има 100 позитивни резултата, което приказва за епидемиологично разпространяване. 84% са група Б, което е изненадващо – по-голяма част са вариант „ Ямагата “. 12 варианта са група А “, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания пред Българска национална телевизия.

Първите часове при грип - какво да вършим. Вирусите нападат в топлото

Наблюдава се затруднение при група Б, което визира централната нервна система .

Проф. Кантарджиев прикани шефовете на лечебни заведения да имат подготвеност в неврологичните отделения за приемане на такива случаи.

Области със повишени данни за болести да София, Пловдив, Благоевград, Сливен и Бургас. Там би трябвало да се наблюдават деликатно инструкциите на Центъра по заразни и паразитни заболявания, сподели Кантарджиев.

По думите му би трябвало деликатно да се следи бурното начало на грипа, да не се подценяват признаците и да се търси здравна помощ.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР