Националната референтна лаборатория е доказала в четири проби от област

...
Националната референтна лаборатория е доказала в четири проби от област
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Изолиран е нов грипен щам

Националната референтна лаборатория е потвърдила в четири проби от област Сливен нов вариант на вирус  от група Б - " Виктория ".

От 300 изследвани проби има 100 позитивни резултата, което приказва за епидемично разпространяване. 84% са група Б , което е изненадващо - по-голяма част са вариант " Ямагата ". 12 варианта са група " А ". Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Наблюдава се затруднение при група Б , което визира централната нервна система. Проф. Кантарджиев прикани шефовете на лечебни заведения да имат подготвеност в неврологичните отделения за приемане на такива случаи.

Области със повишени данни за болести - София, Пловдив, Благоевград, Сливен и Бургас. Там би трябвало да се наблюдават деликатно инструкциите на Центъра по заразни и паразитни заболявания, сподели Кантарджиев.
По думите му трябва внимателно да се следи бурното начало на грипа, да не се подценяват признаците и да се търси здравна помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР