Националната разузнавателна служба успешно е заловила човек, участвал в имитацията

...
Националната разузнавателна служба успешно е заловила човек, участвал в имитацията
Коментари Харесай

Турското разузнаване задържа мъж имитирал гласа на Ердоган

Националната разследваща работа сполучливо е заловила човек, взел участие в имитацията на гласа на президента Реджеп Тайип Ердоган посредством изкуствен интелект. Намерението на измамника е било да се възползва от тази реплика, като се свърже с видни бизнес фигури и висши държавни чиновници за персонална полза, оповестява „ Сабах “.


Въпросният нарушител признава, че е употребявал приложения с изкуствен интелект, с цел да имитира гласа на президента. Извършителят е взел участие в измамата, като се е обаждал на предприемачи посредством повече от 10 разнообразни GSM линии, всички регистрирани на имената на задгранични лица. Сложната мрежа от измами стартира да се разплита, защото следствията доведоха до откриване на самоличността и местонахождението на измамника.

Извършителят е арестуван от крилото за киберсигурност на турското разузнаване и след това предаден на правоприлагащите органи.

Властите приканиха жителите да демонстрират нерешителност и зоркост предвид на изменящия се темперамент на киберпрестъпленията. Тъй като честотата на опитите за кражба на идентичност, възпроизвеждане на глас и други сходни лъжливи действия се усилва, чиновниците се ангажират да ползват засилени ограничения за противопоставяне на сходни закани. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР