Националната програма за саниране (за енергийна ефективност) ще бъде възстановена

...
Националната програма за саниране (за енергийна ефективност) ще бъде възстановена
Коментари Харесай

Рестарт на националната програма за саниране от 2020 г.

Националната стратегия за саниране (за енергийна ефективност) ще бъде възобновена през идната година. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Пазарджик при откриването на втора индустриална база на завода за авточасти в града.Той посочи, че към момента се обмислят условията и параметрите й.

Борисов получи от кмета на Пазарджик Тодор Попов подписка от седем хиляди поданици на общината, които упорстват програмата да бъде възобновена.

" Виждате разликата сред санираните и несанираните блокове. Явно би трябвало да се спре нещо, с цел да видите какъв брой е било добре. От следващата година се възвръща Програмата за саниране ", съобщи министър председателят, представен от БНР.

В началото на месец март беше обявено, че Министерство на регионалното развитие ще отпусне в допълнение близо 13 млн. лв. посредством Оперативна програма " Региони в напредък " (2014-2020 г.) за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни и публични здания в 28-те дребни общински центрове в страната, бенефициенти на програмата по мярката " Енергийна успеваемост в периферните региони ".

В Пазарджик Борисов откри нова индустриална база на цех за автомобилни елементи и направи ревизия на строителството на първия стадий от западния околовръстен път на града. Той увери, че целево ще бъдат отпуснати средства от държавния бюджет за построяването му. Индустриализацията е реалност и изисква обходи за градовете, посочи министър-председателят.

" По време на ръководство на опозицията беше станала работната заплата и пенсиите три $. Нали помните тия времена. И по какъв начин се приватизираха заводите. Оня ден бях в Стара Загора, видяхте азотно-торовия ", сподели Борисов.

В събота, 18 май, министър председателят съобщи, че на идващото си съвещание Министерският съвет ще отпусне към 500 хиляди лева за откупуване на 85 декара частни улици на територията на някогашния Азотно-торов цех в Стара Загора. Същия ден Борисов посети региона и се срещна с служащи от разнообразни компании в региона, където бизнес активност развиват 80 компании, само че дълги години липсва инфраструктура, тъй като притежателят на торовия цех е банкрутирал. Тук работят 900 души и не могат да вършат действителен бизнес. В Пловдив към този момент няма терени. В Пловдив към този момент няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за фабрики. А тук държите 1500 декара и поради това, че са частни улиците, вложители не могат да дойдат ", означи Борисов, представен в известие на Министерски съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР