Националната портретна галерия във Вашингтон представи на специална церемония портретите

Националната портретна галерия във Вашингтон представи на специална церемония портретите ...

Портрети на Барак и Мишел Обама предизвикаха смесени реакции.


Националната портретна галерия във Вашингтон представи на специална церемония портретите на бившия президент на САЩ Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в ... към профила и на бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Картината с лика на Барак Обама беше нарисувана от Кехинде Уайли, известен художник, прочул се с големите си платна, изобразяващи афро-американци.

За изработването на портрета на Мишел Обама галерията заложи на художничката от град Балтимор Ейми Шералд, носителка на първа награда на конкурса на Националната портретна галерия за 2016 година.

Изображенията на семейство Обама предизвикаха смесени реакции в социалните мрежи. Докато портретът на Барак Обама предизвика вълна от възхищение и одобрение. Този на съпругата му не бе приет толкова добре.
8
Много интернет потребители определиха творбата като несполучлива, тъй като не отразявала красотата и излъчването на бившата първа дама на САЩ. Други призоваха да се отдели повече внимание на творчеството на Ейми Шералд, за да бъде разбран портретът на Мишел Обама.

Галерията е част от Смитсъновата група музеи и притежава пълна колекция от портрети на американските президенти. Тя си сътрудничи с Белия дом и в края на всеки мандат изготвя официални портрети на президента и на първата дама на САЩ.
8

Източник: novini.bg