Националната полиция започва проверка в казанлъшкия завод „Арсенал”. Тя е

...
Националната полиция започва проверка в казанлъшкия завод „Арсенал”. Тя е
Коментари Харесай

След открития канал за износ на оръжия: Националната полиция влиза в „Арсенал”

Националната полиция стартира инспекция в казанлъшкия цех „ Арсенал”. Тя е предоставена от профилираната прокуратура след открития канал за експорт на оръжия от завода.

„ В случая се касае за едно секване на закононарушение. Това е могло да го свърши софийско градско ръководство на Министерство на вътрешните работи, работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и т.н.”, разяснява акцията от през вчерашния ден Тихомир Стойчев, някогашен шеф на ЦСБОП.

Проверката ще продължи евентуално към месец и ще се прави от службата „ Контрол на общоопасните средства” към Националната полиция.

От Казанлъшката оръжейна и през днешния ден отхвърлиха среща с екипа на bTV. Обясниха, че са подготвени да окажат цялостно подпомагане на полицията и припомниха, че от двадесет години в „ Арсенал” не се създават автомати „ Калашников”.

От „ Арсенал” допълниха, че картечни револвери „ Скорпион”, в никакъв случай не са се произвеждали в завода.

Всеки автомат има сериен номер, по който елементарно може да бъде проследен. Следите на оръжието биха могли да се губят единствено при препродажба на трети и четвърти лица.

„ Те би трябвало непрекъснато да са в завода и ми е необичайно по какъв начин Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) би трябвало да ревизира Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), тъй като в случай че те не са си свършили работата до момента, по какъв начин тъкмо ще се ревизират. Това провокира въпроси”, съобщи Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията

На двама от арестуваните в региона на Казанлък към този момент са повдигнати обвинявания. Вероятно на следващия ден съдът ще реши дали ще останат зад решетките.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР