Националната политика и институционалната рамка в България не са в

...
Националната политика и институционалната рамка в България не са в
Коментари Харесай

За нашите деца: Смъртността у нас при деца до 1 година е над средната за ЕС

Националната политика и институционалната рамка в България не са в положение да отговорят на потребностите на децата и фамилиите им, изключително на тези от най-уязвимите пластове на популацията. Това се показва в проучване на Фондация „ За нашите деца “, отдадено на ранното детско развиване до 7 години.

От фондация " За нашите деца " напомнят, че смъртността у нас измежду децата до една година продължава да бъде над междинната за Европейски Съюз, че близо половината от децата живеят в риск от беднотия или обществено изключване и че под 40 на 100 от ромските деца посещават детски градини.

Препоръка номер едно към здравната система е да бъде уголемен пакетът от безвъзмездни профилактични прегледи и проучвания за бременни дами, а към просветителната - да се усъвършенства достъпът до детски градини и да се увеличи обсегът на деца в предучилищното обучение. Основната рекомендация към обществената политика е да се обезпечи достъп до обществени услуги за деца със специфични просветителни потребности в ранна възраст и фамилиите им. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР