Националната петролна компания на Венецуела е опитала да изнесе държавни

...
Националната петролна компания на Венецуела е опитала да изнесе държавни
Коментари Харесай

Националната петролна компания на Венецуела опитала да изнесе държавни пари в България, твърди венецуелски депутат

Националната петролна компания на Венецуела е пробвала да изнесе държавни средства в България, заяви венецуелския народен представител Карлос Папарони.

" Петролеос де Венесуела " желае да употребява брокерска къща в България, с цел да продължи да краде парите на Венецуела ", написа депутатът в Туитър.

Той акцентира, че българските управляващи към този момент са осведомени и изнасянето на средства ще бъде прекратено.

В същото време Ройтерс разгласи, базирайки се на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп, че компанията е поискала от клиентите на своите взаимни предприятия да подават приходите от продажби в сметка, открита наскоро в съветската " Газпромбанк ".

Решението на “Петролеос де Венесуела “ идва, откакто Съединени американски щати постановиха тежки финансови наказания на 28 януари. Те имат за цел да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до приходите от търговията с нефт.

Оттогава предприятието притиска своите задгранични сътрудници в взаимни предприятия в нефтодобивния район Ориноко да решат публично дали ще продължат плановете. Сред тези задгранични сътрудници са норвежката петролна компания Екуинор (Equinor), американският петролен колос Шеврон (Chevron) и френската компания Тотал (Total).

Освен това Петролеос де Венесуела е наредила на взаимното си дружество Петроседено да спре добива на извънредно тежък нефт заради липса на горива, с която да разрежда добитите количества. Причината е, че доставчиците от Съединени американски щати не могат да изнасят горива за Венецуела заради глобите, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Същевременно парламентарният ръководител Хуан Гуайдо, който се самообяви за президент на Венецуела, даде обещание да откри метод блокираната на границата с Колумбия филантропична помощ да стигне до страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР