Националната награда за благородство и доблест с нова кампания за

...
Националната награда за благородство и доблест с нова кампания за
Коментари Харесай

Националната награда за благородство и доблест с нова кампания за Деня на будителите

Националната премия за достойнство и героизъм с нова акция за Деня на будителите
Националната младежка премия за проявени достойнство и героизъм започва новата си акция по случай Деня на националните будители. През 2019 година с нея ще бъдат отличени момчета и девойки от цяла България на възраст до 20 години, които възраждат забравени полезности като храброст, правдивост, благотворителност, достойнство, религия, родолюбие, и са новите будители на България.

Инициативата ще обхване деца от всички градове на страната, като номинациите ще бъдат направени от представители на локалната власт и на бизнеса, от общественици, неправителствени организации и снабдители на обществени услуги. Ще бъдат оценени планове в областта на културата, образованието, обществената интеграция, проблемите на другите, спорта, обществени грижи и опазването на здравето.

Лауреатите на премията ще станат известни през юни и ще бъдат подкрепени от известни обществени персони.

Националната премия за достойнство и героизъм беше връчена за пръв път през юни 2018 година. След прецизна селекция всред повече от 100 деца от цяла България бяха отличени шест момчета и 14 девойки, които дават нов живот на рицарските полезности и имат дързостта да бъдат разнообразни. Те провеждат детски фестивали, благотворителни базари и концерти, грижат се за онкоболни деца и възрастни, оказват помощ на връстници от обществени центрове и създават мобилни приложения. Те са милосърдни, положителни, почтени, с гражданска отговорност и героизъм, и са същинските герои на нашето време. И въпреки че са деца, лауреатите са въодушевяващ образец за всички и трансформират света към себе си.

Националната младежка премия за проявени достойнство и героизъм беше основана преди две години от Фондация „ Фехтовална академия Васил Етрополски “, Държавната организация за протекция на детето Малтийски медал – България, Фондация „ Българска памет – братя Диневи, Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Сред съидейниците на самодейността са Симеон Сакскобургготски, който беше хазаин на първото връчване на премията, както и известни телевизионни водещи и обществени лица. Идеята за учредяването ѝ е на приятелите на фехтовката от фехтовална академия „ Васил Етрополски “, въодушевени от младите рицари на академията, които упражняват интензивно и по едно и също време с това преобразяват живота със своята храброст, правдивост, благотворителност, достойнство и религия.

Новата акция за Националната младежка премия за проявени достойнство и героизъм започва в Деня на националните будители, с цел да открие дръзновението на първите наградени у още доста деца и младежи. Примерът на тези забележителни момчета и девойки ще насърчи добротворчеството у всички, ще даде глас на положителното и ще съобщи ентусиазма им на още доста съидейници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР