Националната награда на руските критици и филмови експерти Белия слон

...
Националната награда на руските критици и филмови експерти Белия слон
Коментари Харесай

Дългуч на Кантемир Балагов спечели 4 отличия Белия слон

Националната премия на съветските критици и кино специалисти " Белия слон " бе връчена на тържествена гала в московския Дом на киното. Специалният приз " За чест и достолепие " получи Александър Сакуров, който заради претовареност не съумя да участва. Негови възпитаници завоюваха оценки в разнообразни категории.

Филмът " Дългуч " на Кантемир Балагов взе няколко награди - за най-хубав филм, за постановка, за операторска работа, за художник, само че Балагов също не участва на церемонията. Отличието за артист в основна роля си поделиха Алексей Агранович за присъединяване си в " Хумористът " на Михаил Идов и Алексей Вертков за осъществяването си в " Неделя " на Светлана Проскурина. За най-хубава актриса в основна роля бе приета Елена Сусанина за " Керосин " на Юсуп Разиков. Филмът бе почетен с още две награди - за музика и за сюжет. В категориите за поддържаща роля завоюваха Александър Балуев и Наталия Тенякова за осъществяванията си във " Французинът " на Андрей Смирнов. Отличието за дебют бе присъдено на " Момче съветско " на режисьора Александър Залатухин, възпитаник на Александър Сакуров.

На церемонията участва и президентът на съветските критици и кино специалисти Кирил Разлогов, който е и програмен шеф на идния Московски кинофестивал. Сред формалните посетители бе видният сценичен и киноактьор, стихотворец и художник Лев Пригунов, снимал се в 103 кино лентата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР