“Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на

...
“Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на
Коментари Харесай

Гешев се снима от Националната молитвена закуска в САЩ frognews.bg

“Националната молитвена закуска основава другарства в полза на фамилията на демократичните страни ”, написа Гешев във Фейсбук.

 

От фотосите се схваща, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеобръщение към участниците в събитието. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата брачна половинка кралица Рания. а Националната молитвена закуска изявление е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и наследник на Беназир Бхуто, първата жена водач на мюсюлманска страна в актуалната история, починала при атентат през 2007 година Самата Национална молитвена закуска по традиция бе открита с тирада на американския президент Джо Байдън.

 

По-късно основният прокурор е имал персонална среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс.

 

Марк Прайър, уредник на Националната молитвена закуска, съобщи пред “Свободна Европа ”, че Гешев не е поканен за това събитие. Държавният департамент във Вашингтон сподели, че няма да отговори на въпросите за визитата на Гешев, а Министерството на правораздаването във Вашингтон - чийто началник е и основен прокурор в Съединени американски щати - не дадоха отговор на питането на “Свободна Европа ”.

 

Остава въпросът по какъв начин тъкмо Гешев е участвал на Националната молитвена закуска в Съединени американски щати, в случай че не е бил поканен, както показват от уредниците на събитието в лицето на едноименната фондация, чийто ръководител сега е някогашния сенатор демократ от Арканзас Марк Прайър.

 

По същото време във Вашингтон е планувано друго събитие, проведено от някогашни и сегашни сенатори и конгресмени, които са имали роля в провеждането на закуските до момента. Това е така наречен Международна фондация, известна и като " Семейството ". Сред нейните деятели са и pete конгресмените републиканци Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс. Прокуратурата заяви, че Гешев е във Вашингтон по тяхна покана.

 

В националната молитвена закуска могат да вземат участие единствено лица с покана излиза наяве от уеб страницата на уредниците. Такава могат да насочат конгресмени и сенатори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР