Националната многопрофилна детска болница ще се строи при нови условия

...
Националната многопрофилна детска болница ще се строи при нови условия
Коментари Харесай

Ананиев не каза при каква цена ще се строи детска болница

Националната многопрофилна детска болница ще се строи при нови условия в границите на настоящия контракт с консорциума, който при започване на годината завоюва публичната поръчка. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев в отговор на депутатски въпрос на парламентарния надзор.
Лечебното заведение по проект трябваше да се строи върху изоставеното от десетилетия скеле в двора на Александровска болница. След извоювана поръчка през април беше подписан контракт с консорциум от компании от групата на " Главболгарстрой " за строителството на болничното заведение на стойност 77.8 млн. лева без Данък добавена стойност.
След траяло с месеци неодобрение от страна на жители, лекари и архитекти в края на май министър председателят Бойко Борисов разпореди скелето да бъде съборено и градежът на болничното заведение да стартира " на чисто ". Аргументите на протестиращите можете да си припомните тук.
" Аз не преставам да считам, че това, което е направено от нашите предшественици и е приключено в `92 година, е допустимо да бъде основата на актуалната детска болница, само че заради публичното неодобрение, и то на не толкоз огромен брой хора, министър председателят реши в границите на контракта, който е подписан с изпълнителя, да разрушим постройката и да се направи нова ", съобщи през днешния ден Кирил Ананиев.
От изявлението му не се разбра дали строителството ще стане при към този момент избраната в контракта цена, или се плануват промени на параметрите.
" След няколко месеца ще стартира събарянето на постройката ", добави Ананиев, който не се ангажира с съответен период за това. Той посочи, че проучване на скелето е посочило, че постройката може да бъде направена върху него, тъй че да дава отговор на европейските стандарти .
Добави също, че против по този начин плануваното строителство е имало тъжби, само че " жалбите не бяха гледани всъщност, нито от Комисия за защита на конкуренцията, нито от Върховния административен съд ", а институциите решили, че лечебното заведение може да бъде направено " като една модерно изглеждаща детска болница ".
Недовършената постройка обаче ще бъде съборена и това се чака да се случи в идващите няколко месеца, добави още Ананиев, представен от Дневник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР