Националната младежка среща Младежка работа А-Я“ приключи след четири дни,

...
Националната младежка среща Младежка работа А-Я“ приключи след четири дни,
Коментари Харесай

Национална младежка среща „Младежка работа А-Я“ в Перник

Националната младежка среща „ Младежка работа А-Я “ завърши след четири дни, изпълнени с полемики, лекции и работа в екип, от които младежите излязоха с подготвен документ с рекомендации към национални и локални институции, както и рекомендации към юношески организации.

Разработения документ разясниха ръководителите на НМФ и МСМРБ, надлежно – Мирослав Цеков и Даниел Джинсов, Мартин Жлябинков – секретар на община Перник и Мирчо Христов от Международен юношески център в Стара Загора. И четиримата отличиха един главен акцент в този документ, а точно рекомендациите към младежките организации.
Секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков показа, че рекомендациите към младежките организации са може би главният акцент за документа. „ Надявам се до идната национална среща да разясняваме точно резултатите от тазгодишната среща, тъй като съм сигурен, че такива ще има ”, сподели още той. Мирчо Христов пък акцентира за нуждата от Държавна организация за младежта и съобщи, че младежта ще се усеща доста по-комфортно, в случай че е отвън институции и министерства, с цел да може да се извършва качествена политика.
“Докато обработвахме резултатите отчетохме наклонност измежду рекомендациите. Освен добавената стойност на препоръките към младежките организации има огромно поле с противоположна връзка към организациите с положителни практики и по какъв начин ние, техните представители, да завеждаме тези рекомендации към институциите. Поздравявам работните групи. Те бяха ексцентрични и изчерпателни ”, сподели ръководителят на Национален юношески конгрес.
Даниел Джинсов напомни за продължаващата работа. “Това не е работа за една година, належащо е да имаме подготвеност да работим няколко години за това, а не да започваме с мисълта, че в къс период ще осъществим всичко. Първото нещо, което да направи една младежка организация, е да не е сама. Тя би трябвало да търси поддръжка и партньорства “ показа Джинсов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР