Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в сила на

...
Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в сила на
Коментари Харесай

940 евро минимална заплата в Кипър


Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в действие на 1 януари според разпореждане на министъра на труда и общественото обезпечаване Кириакос Кушос. Националната минимална работна заплата е избрана на 940 евро, макар че за първите шест месеца на работа тя ще възлиза на 885 евро.

От самодейността ще се възползват доста 40 000 служащи с ниски приходи. Домашните служащи, земеделските стопани и притежателите на животни са освободени от националната минимална работна заплата. Хората, които са записани в курсове за придобиване на тапия или професионално удостоверение, също не са включени.

Споразумение сред страните ще даде опция да се приспаднат 15 % за храна и 10 % за настаняване от паричната сума в случаите, когато работодателят обезпечава едното от двете. Работникът може да се откаже от тази уговорка на контракта с 45-дневно предупреждение.

Освен това постановлението не се ползва за лицата, които са третирани преференциално по силата на нормален контракт или други правила. Обезщетенията на обещано дружество няма да бъдат наранени, в случай че са по-добри от изброените в постановлението.

Националната минимална работна заплата ще бъде поправена за първи път на 1 януари 2024 година, а по-късно на всеки две години въз основа на съответни критерии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР