Националната метеорологична служба на Гърция издаде днес предупреждение за очаквани

...
Националната метеорологична служба на Гърция издаде днес предупреждение за очаквани
Коментари Харесай

Дъждове, бури и градушки в Гърция в понеделник и вторник

Националната метеорологична работа на Гърция издаде през днешния ден предизвестие за предстоящи в понеделник и вторник стихии, съпроводени с проливни дъждове и гръмотевици, както и градушки, оповестява в. " Катимерини ".

Лошото време ще обхване първо централна Македония, Тесалия и Спорадските острови, след което ще се популяризира и към Йонийските острови, Епир, западната и източната континентална част на Гърция, полуостров Пелопонес и остров Евбея. В столицата Атина също се чакат дъждове и гръмотевици, предава Българска телеграфна агенция.

Времето на Цикладските острови, източната част на Егейско море и Додеканезите също ще се утежни, като по-силни стихии се чакат в централна Македония, източна Тесалия, Спорадските острови и северната част на остров Евбея.

В Егейско море в понеделник и вторник се чакат ветрове от седма степен по скалата на Бофорт.

През почивните дни жителите на йонийския остров Кефалония се бориха с последствията от наводнения, породени от проливните дъждове в петък, оповестява още в. " Катимерини ".

Неуточнен брой животни и коли бяха отнесени от придошли води и кални свлачища в петък през нощта в село Нифи, покрай столицата на Кефалония - Аргостоли. Специализирана техника разчисти през вчерашния ден пътищата, с цел да може да стартира работа по възобновяване на засегнатите от наводненията къщи и улици. Не е постъпила информация за потърпевши хора вследствие на неприятното време, показва вестникът.

Проливните дъждове и градушките от петък нанесоха вреди на посеви в Тесалия и други елементи на централна Гърция. В Маркопуло, източна Атика, е валяла градушка с размера на топка за голф.

Националната обсерватория в Атина е записала в петък към 27 000 гръмотевици. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР