Националната компания Железопътна инфраструктура ще предостави на общината стари неизползвани

...
Националната компания Железопътна инфраструктура ще предостави на общината стари неизползвани
Коментари Харесай

Пешеходна и велоалея ще свърже Висшето транспортно училище с гара Пионер

Националната компания " Железопътна инфраструктура " ще даде на общината остарели неизползвани жп линии сред някогашната гара " Пионер " и висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков " в София. По трикилометровото трасе ще бъде построена пешеходна и велоалея. Това оповестиха министърът на превоза Росен Желязков и кметът Йорданка Фандъкова, представени в прессъобщение.

" В момента се изготвя проекта, който ще бъде показан за публично разискване. Процедурата планува, откакто той бъде признат и влезе в действие, Общинският съвет да изрази своята воля за безплатно придобиване на парцелите на националната компания " Железопътна инфраструктура ", които попадат в зоната на плана. Когато това се случи, Министерският съвет би трябвало да излезе с решение за безплатно даване на парцелите на Столичната община ", изясни Росен Желязков. Ще бъдат трансферирани над 60 декара.

" Основната функционалност на тази територия ще бъде построяването на велосипедни алеи, които ще подобрят градската съгласуваност. 60 % от терените са планувани за озеленяване, което ще сътвори една паркова среда, с опция за разрастване на цялостна идея за градска подвижност. Това е самодейна политика, която доста скоро ще докара до действителни резултати за развиването на нашата столица, като зелен град ", добави Желязков.

Трикилометровият линеен парк ще е първият сектор от бъдещия Зелен кръг, добави Фандъкова. Крайната цел е жителите на всички квартали, през които минава Зеленият кръг, да имат екологична връзка с парковете в града.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР