Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за закрила на

...
Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за закрила на
Коментари Харесай

Стартира кампания срещу опасните селфита върху влакове


Националната компания „ Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за протекция на детето с акция в учебните заведения стартират акция против рисковата мода младежи да си вършат селфи върху покрива на трен.

„ Това е един проводник, само че в него тече електрическа сила, която е 25 хиляди волта. Два метра е безвредното разстояние, всяко доближаване под тези два метра до самия кабел и до структурите, които го държат е рисково от удар от волтовата дъга”, предизвести инж. Неделчо Спасов от Инспектората по сигурност към НКЖИ.

От Агенцията за протекция на детето и НКЖИ се пробват да убедят младежите, че рискът за живота в името на един кадър не е храброст, а безумна заплаха, съобщи бТВ.

На всички вагони, които разполагат с софтуерни стълби и са лесни за повишаване, има знаци, които не разрешават качването и предизвестяват за заплаха. Но децата търсят тъкмо тази заплаха.

Брошурите, готови от ДАЗД, ще бъдат раздавани в учебните заведения. От началото на образователната години по всички гари ще бъдат разлепени плакати с безплатния телефон за деца в риск 116 111.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР