Националната комисия за борба с трафика на хора и 10-те

...
Националната комисия за борба с трафика на хора и 10-те
Коментари Харесай

Започва кампания за превенция на трафика на бременни жени

Националната комисия за битка с трафика на хора и 10-те локални комисии в страната започват акция за предварителна защита на трафика на бременни дами за продажба на новородените им деца. Това оповестяват от институцията.

Кампанията "Трафикът на бременни дами за продажба на новородените им деца е закононарушение! " се осъществя по самодейност и план на Местната комисия за битка с трафика на хора в Бургас, Сдружение "Равновесие " и Община Бургас.

Тази форма на трафик е характерна за българския подтекст, а според формалните данни на прокуратурата въвличането в този тип трафик е много публикувана форма на закононарушение у нас.

Продажбата на бебета от небогати и изключително обществено изолирани общности в България е все по-често употребен престъпен метод за справяне с бедността. С посредничеството на добре проведени незаконни групи и манипулатори, млади девойки и дами, главно живеещи в условия на последна беднотия и неначетеност, раждат и продават новородените си деца в чужбина. Най-често страна дестинация на този тип трафик от България е Гърция.

Броят на пострадалите, свидетелствали в съда, всяка година, е сред 60 и 100 души, само че заради зависимости и боязън доста от потърпевшите дами отхвърлят да сътрудничат на проверяващите органи или се отхвърлят да вземат участие като очевидци в процеса на наказателното произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР