Националната комисия по здравеопазване на Китай публикува работен план за

...
Националната комисия по здравеопазване на Китай публикува работен план за
Коментари Харесай

Китай ще се опита да намали ражданията със секцио

Националната комисия по опазване на здравето на Китай разгласява работен проект за разпространение на методите за облекчение на болката при раждане в цялата страна, предава bulgarian.cri.cn.

Тригодишният проект има за цел да убеди повече майки, които се пробват да избегнат непоносимите родилни болки, да се откажат от раждане със секцио и по този метод да се усили броят на естествените раждания.

Методите за безболезнено раждане към момента не са толкоз известни в Китай заради редица фактори, да вземем за пример дефицита на анестезиолози в лечебните заведения и необятно публикуваните легенди.

В интервала 2018 година -2020 година ще бъдат определени няколко лечебни заведения, където ще се разпространяват тези способи, преди те да се вкарат в цялата страна, се показва в работния проект. В него се изисква лечебните заведения да образуват профилирани екипи за ръководство на болката при раждане, да се усъвършенства образованието на медицинския личен състав, както и да се дават чиновници, уреди и друга нужна поддръжка за тази услуга. В проекта се приканва и за по-добра осведоменост на бъдещите майки и техните фамилии посредством книги, медиите и интернет, за те да схванат по-добре и одобряват предлаганите способи за облекчение на болката при раждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР