Националната карта на дългосрочните нужди на сектор Здравеопазване“ е един

...
Националната карта на дългосрочните нужди на сектор Здравеопазване“ е един
Коментари Харесай

Министърът: Няма риск за средствата по Плана за възстановяване заради навременните ни действия

„ Националната карта на дълготрайните потребности на бранш „ Здравеопазване “ е един от всички документи, относими към второто заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност, които следва да бъдат създадени и признати от Министерски съвет в до 31 декември 2022 година В резултат на подхванатите навременни дейности на актуалното управление на Министерството на здравеопазването, няма заплаха и риск за усвояването на средствата по проекта. В този смисъл, Ви убеждавам, че Вашето терзание е безпричинно! “

Това споделя служебният министър доктор Асен Меджидиев в отговор на въпрос на депутата от „ Продължаваме промяната “ Васил Пандов по отношение на осъществяването на плановете по Плана за възобновяване и резистентност. По думите на народния представител срокът, заложен в проекта за приемане на Националната карта за дълготрайната потребност от здравни услуги в България, е 30 септември, а неналичието й би сложила в заплаха усвояването на средства по проекта.

„ Предвид длъжността, която заемате в интервала от 19 януари 2022 година до 1 август 2022 година - шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, би следвало да сте осведомен с обстоятелството, че Националният проект за възобновяване и резистентност е утвърден с решение на Министерския съвет от 7 април 2022 година През интервала от 7 април до 2 август 2022 година, ръководеният от проф. Сербезова екип не е подхванал нужните дейности по създаване на Националната карта на дълготрайните потребности на бранш „ Здравеопазване “, тъй че тя да бъде подготвена и призната от Министерски съвет. В началото на месец август 2022 година, незабавно след встъпването си в служба, актуалното управление па Министерство на здравеопазването сътвори нужната организация за правене на този значим документ в незабавен порядък. До 30 септември 2022 година Националната карта на дълготрайните потребности на бранш „ Здравеопазване “ е направена от специалисти на Министерството, разисквана е с Ръководството на Министерството и след това е изпратена, посредством Дирекция „ Централното координационно звено “ към Министерски съвет, за авансово координиране от Европейската комисия. След привършване на процедурата по координиране документът ще бъде импортиран за приемане от Министерски съвет “, акцентира министър Меджидиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР