Националната карантина заради коронавируса в Колумбия бе удължена до юли,

...
Националната карантина заради коронавируса в Колумбия бе удължена до юли,
Коментари Харесай

Националната карантина в Колумбия бе удължена до юли

Националната карантина поради ковид в Колумбия бе удължена до юли , съобщи Ройтерс.

Въпреки това част от икономическите действия в южноамериканската страна последователно се възобновяват. Бръснарниците и фризьорските салони са измежду комерсиалните обекти, получили позволение да работят още веднъж, работа ще стартират и музеите и библиотеките, като това ще става по преценка на кметовете на обособените обитаеми места.

Карантината поради ковид в колумбийската столица Богота ще продължи най-малко до 15 юни , обявиха през вчерашния ден локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Районът на Богота бе един от първите в Колумбия, които вкараха карантинни ограничения в края на март. В колумбийската столица са регистрирани над 8000 от 24-те хиляди случаи на заразяване в Колумбия. Цяла Колумбия е под карантина до неделя, макар че хиляди търговски обекти последователно възобновяват работата си, при спазването на правила за сигурност и понижен личен състав.

" Постигнахме единодушие със здравното министерство ограниченията в Богота да останат в действие през идващите две седмици ", съобщи в Туитър кметът Клаудия Лопес.

Градът с население от осем милиона души ще продължи със спазването на ограниченията и няма да подхваща по-нататъшно обновяване на икономическата активност.

Здравното министерството и градските управляващи ще създадат повторна оценка на ограниченията след 15 юни.

Около 10 региона в Богота, в които има доста случаи на заразяване с ковид, към този момент бяха сложени под специфичен режим на ограничавания, като на жителите на тези региони е неразрешено да излизат на открито за правене на извършения.

Колумбийският президент Иван Дуке съобщи, че смекчаването на ограниченията по отношение на ковид ще стартира идния месец, само че прикани жителите да продължат да съблюдават карантинните ограничения допустимо най-вече.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР