Националната кампания Великден за всеки“ в помощ на пенсионерите е

...
Националната кампания Великден за всеки“ в помощ на пенсионерите е
Коментари Харесай

Над 700 000 лв. събра кампанията “Великден за всеки”

Националната акция „ Великден за всеки “ в помощ на пенсионерите е събрала досега 350 000 лева в дарителска сметка и храни за над 350 000 лева, заяви националният омбудсман Мая Манолова в Шумен. Във вторник тя раздаде 400 пакета на пенсионери на три избрани места в града – пред храма “Св.Три Светители”, пред Томбул джамия и Пенсионерски клуб N15. В знак на признателност Манолова получи подарък икона от отец Красимир Капитанов.
 trsh0304-6  trsh0304-4
Пред храма имаше възрастни, които обясняваха, че са пристигнали освен да получат пакетите, а и с цел да видят персонално Манолова. “Ако мога, за теб ще гласоподавам с две бюлетини”, вълнуваше се шуменка от срещата с обичания омбудсман.

Кампанията се организира за трета година под патронажа на Манолова и набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска добавка от 40 лева Обикновено се събират към 1 млн.лв. в пари и храни, и упованията са и тази година това да се случи.

“Храните са подаяние от жителите, които дружно с покупките за дома, купуват и спомагателни пакети за пенсионерите, по тази причина считам, че тази акция разсънва положителното у хората, която е най-важното”, сподели Манолова и благодари на шуменския публичен медиатор Иван Капралов, който оказа помощ за разширение на акцията.

Кампанията продължава и в нея могат да се включат още благодатели. Финансови средства се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, с титуляр БЧК.

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери от по 20 лв., с които пенсионерите, избрани по описи на Национален осигурителен институт, ще могат да пазарят в 5 000 магазина в страната. Първите ваучери към този момент са в Централните пощенски клонове и възрастните ще ги получат тази седмица с пенсите, а идващите се раздават за Гергьовден.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР