Националната информационна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" за

...
Националната информационна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" за
Коментари Харесай

Националната информационна кампания Бъди войник през 2020 г. започва от Добрич

Националната осведомителна акция на Министерството на защитата "Бъди боец " за 2020 година стартира от на следващия ден от гр. Добрич с присъединяване на министъра на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от военното ведомство.

Събитието съответствува с формалното отбелязване на 80 години от връщането на Южна Добруджа в рамките на България и влизането на българската армия в Добруджанския град.

Жителите и гостите на Добрич ще могат да прегледат от 15.00 часа на площад "Свобода " мостри въоръжение и техника на Военноморските, Военновъздушните сили и на Сухопътните войски. Курсантите от Националния боен университет "Васил Левски " във Велико Търново ще показват бойни умения. Военнослужещи от Военноморски сили ще срещнат посетителите с опциите на водолазното съоръжение и лодка вид RHIB. Военнослужещи от формированието 54060 - Шумен, от състава на Сухопътните войски ще показват мостри на 7,62-мм автомат "Калашников ", 9-мм револвер "Макаров ", ръчен противотанков гранатомет, 7,62- мм полева картечница "Калашников ", снайперски пушки MSG и "Драгунов ", както и камуфлажно облекло нов пример.

С авиационен привет над града ще прелетят самолети "Спартан ", "Пилатус " PC 9 и L-39. Посетителите на акцията "Бъди боец " ще могат да видят от близко и зенитно-ракетните комплекси "Нева " и "Волхов ", на въоръжение във Военновъздушните сили. Курсанти от Националния боен университет "Васил Левски " ще покажат бойни умения в ръкопашен пердах.

Статичния и динамичния показ ще следят вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

На щандовете на Информационната борса военнослужещи от типовете въоръжени сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част и висшите военни учебни заведения ще дават информация на посетителите за вакантните длъжности във военните формирования, както и за опциите за кариерно развиване в Българската войска.

От 16.15 часа ще стартира шествие по пешеходната част на бул. "25-ти септември ", с участници Представителният духов оркестър на Военноморските сили, военнослужещи и жители.

Събитието в Добрич се прави със съдействието на общината. От 17.00 часа министърът на защитата Красимир Каракачанов ще участва на освещаване на плоча с имената на бойците и офицерите - добруджанци, починали във Втората международна война. В празника на града ще се включат Представителният гвардейски духов оркестър и солисти от представителния отбор на Въоръжените сили, които ще изнесат концерт от 18.00 часа в градския парк "Свети Георги ". От 20.00 часа ще се състои и тържествена инспекция /заря/.

Националната осведомителна акция "Бъди боец " се прави втора поредна година, с цел да показа Българската войска пред обществото, да показва престижа и преимуществата на военната специалност, опциите за личностно и професионално развиване във Въоръжените сили на България, означават от МО. През тази година акцията ще обхване 17 града в страната. Целта е да се основат позитивни настройки измежду обществеността и в региони, в които няма обичайно военни формирования и структури на министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР