Националната хуманитарна гимназия Св.Св. Кирил и Методий в Благоевград е

...
Националната хуманитарна гимназия Св.Св. Кирил и Методий в Благоевград е
Коментари Харесай

Заради изисквания на МОН: Променят хуманитарна паралелка в Благоевград

Националната филантропична гимназия " Св.Св. Кирил и Методий " в Благоевград е единствената филантропична гимназия в региона. Училището предлага образование в специалности като Музика и Изобразително изкуство. Заради новото условие на МОН, от идната образователна година паралелката с профил " Обществени науки " ще бъде преструктурирана отстрани софтуерен - бизнес и предприемачество.

Благоевград

Досега в паралелката „ Обществени науки " учениците изучаваха история и цивилизация с испански език. След смяната, от идната образователна година, като профилиращи предмети ще останат история и испански език, като в това време учениците развиват умения за насърчаване на своите бизнес хрумвания. Според управлението на гимназията обаче, вкарването на СТЕМ профилите с математика и естествени науки във всяко учебно заведение в страната, ще ощети тези деца, които желаят да се образоват в филантропичните науки.
Марин Митов - шеф на Национална филантропична гимназия „ Св.Св. Кирил и Методий " - Благоевград - Ако ученикът няма такива заложби, няма съответната подготовка, той мъчно ще се оправи с тези по този начин наречени СТЕМ профили. Защото това са едни филантропични, софтуерни науки, които изискват едни по-солидно обучение, пристрастености на децата, естествени дадености, които не всяко дете има, за жалост.
Все още не е ясно какви промени ще би трябвало да създадат образователните заведения, с цел да отговорят на условието на СТЕМ профилите. Сигурно е обаче, че ще би трябвало да се създадат вложения за оборудването на профилирани кабинети и въвеждането на новите технологии, които ще се окажат непостижими за някои от учебните заведения в страната.
Марин Митов - шеф на Национална филантропична гимназия „ Св.Св. Кирил и Методий " - Благоевград: Не, нямаме подготвеност, до толкоз, доколкото няма още указания от министерството а образованието в тази посока. Така че, в случай че бъде утвърден план- приема, ние ще мислим в тази в тази посока.
Според шефа на филантропичната гимназия, главната причина за липса на фрагменти на пазара на труда е демографската рецесия, а страната би трябвало да намерения за разнообразни способи за стимулиране на раждаемостта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР