Националната хокейна лига (НХЛ) наказа за 21 мача Ивендър Кейн

...
Националната хокейна лига (НХЛ) наказа за 21 мача Ивендър Кейн
Коментари Харесай

Хокеист беше наказан за 21 мача заради фалшив сертификат за ваксинация

Националната хокейна лига (НХЛ) наказа за 21 мача Ивендър Кейн от " Сан Хосе шаркс " поради това, че е показал подправен документ за имунизация за ковид. Канадецът няма право да играе до 30 ноември и ще пропусне повече от четвърт от постоянния сезон. Лигата заяви, че Кейн няма да получава заплата за интервала, което значи, че ще загуби към 1.68 млн. $ от заплатата си, която е 7 млн. $ на сезон. Парите ще отидат във фонда за незабавна помощ на играчите.

Използването на подправен документ за имунизация е нелегално в Съединени американски щати и Канада. Кейн се извини на съотборниците си, тима и почитателите със известие, оповестено от асоциацията на хокеистите в НХЛ.

" Допуснах неточност, за която в действителност скърбя и поемам отговорност. По време на наказването ще продължа да вземам участие в консултация, която да ми помогне да взимам по-добри решения в бъдеще. Когато наказването ми свърши, възнамерявам да се върна на леда с доста старания, увереност и обич към хокея ", съобщи Кейн.

НХЛ заяви още, че успоредното следствие против Кейн по отношение на обвиняванията в тормоз, отправени от брачната половинка му Анна, не е посочило, че те са основателни. Преди време хокеистът беше оневинен и след следствие, че е залагал на хокейни мачове, в това число и такива на отбора му, а обвиняването още веднъж беше от Анна Кейн.

От " Сан Хосе " не оповестиха какъв ще е статутът на Кейн, откакто изтече наказването му за подправения документ. Той не тренира с тима, до момента в който течаха всичките следствия.

" Въпреки че сме окуражени от уговорката на Ивендър да продължи напред, ние сме извънредно разочаровани от пренебрежението му към протоколите за здраве и сигурност ", обявиха от отбора.

Кейн е първият хокеист, който ще пропусне мачове, само че това не е първото наказване, наложено от НХЛ поради нарушавания на протокола. През януари " Вашингтон кепиталс " със 100 хиляди $ поради " нарушавания на играчите ".

Миналата седмица комисарят на НХЛ Гари Бетман съобщи, че единствено четирима хокеисти в цялата лига към момента не са имунизирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР