Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) планира да

...
Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) планира да
Коментари Харесай

НХЛ разделя отборите на три американски и една канадска дивизия

Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) възнамерява да реорганизира дивизиите си за новия сезон, разгласи комисионерът Гари Бетман. Промяната, провокирана от рестрикциите за пътешестване и затворените граници поради пандемията от ковид, ще включва една дивизия от седемте канадски тима и три по осем американски, разграничени на географски принцип.

Причина за решението на НХЛ са пресните случаи със инфектирани с Ковид-19 в Торонто Раптърс (НБА) и Торонто Блу Джейс (МЛБ), които ще би трябвало да играят в Съединени американски щати през новите сезони в баскетбола и бейзбола.

" Трябва да създадем доста промени, с цел да стартираме нов сезон. Със сигурност няма да играем по 82 мача поради рестрикциите в пътуването през границата сред Съединени американски щати и Канада. Това значи ново реорганизиране на дивизиите ", сподели Бетман в изявление за The Maccabi USA Sports Show.

Изцяло канадска дивизия ще включва Калгари Флеймс, Едмънтън Ойлърс, Монреал Канейдиънс, Отава Сенатърс, Торнто Мейпъл Лийфс, Ванкувър Канъкс и Уинипег Джетс. Така в Лигата остават 24 американски тима, които ще бъдат разграничени в три групи от по осем тима, до момента в който Сиатъл Кракен ще стартира да играе от следващата година.

Различни медии в Съединени американски щати и Канада настояват, че НХЛ и Съюзът на професионалните играчи (НХЛПА) са пред завършване на проектите за старт на новия сезон на 13 януари. Според новия календар, тимовете ще играят по 52 или 56 мача, вместо обичайните 82.

Промените би трябвало да бъдат признати публично по-късно през днешния ден, като за това е нужно болшинство от 2/3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР