Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите от НХЛ постигнаха

...
Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите от НХЛ постигнаха
Коментари Харесай

НХЛ и Асоциацията на играчите се споразумяха за протокола за рестарт


Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите от НХЛ реализираха съглашение за условията за рестарт на сезона.

Заместник-комисионерът на лигата Бил Дейли изясни, че има съгласие за протоколите, свързани с подготвителните лагери, мачовете и местата на провеждането им, само че към момента диалозите за продължаването на груповия трудов контракт, който е неизменима част от процеса за подновяването на акцията, която беше прекратена през март поради пандемията от ковид.

Ако всичко бъде утвърдено с болшинство от над 2/3, срещите се чака да стартират в два града в края на юли или началото на август, като 24 тима - по 12 от двете конференции, ще се включат в новия уголемен формат на плейофите, а носителят на купа " Стенли " ще бъде избран през октомври.

Протоколът от 47 страници, който включва здравни условия и наложителни ограничения за сигурност, беше признат след няколкоседмични договаряния.

Всеки тим ще може да разполага с най-много 31 играчи по време на лагерите, а общо 52 играчи, треньори, доктор и обслужващ личен състав могат да бъдат ангажирани по време на мач за всеки клуб, като всички ще бъдат тествани за Ковид-19 всеки ден.

Ако хокеист или чиновник на даден тим даде позитивна проба, това няма да прекъсване на сезона, а инфектираните ще бъдат сложени под карантина, а всички останали, които са имали контакт с тях, ще бъдат тествани.

До този миг към 40 играчи за дали положителни проби за Ковид-19, като 26 от тях са в границите на последния месец.

Споразумението за протоколите дава сериозна вяра, че сезонът ще бъде завършен.

Купа " Стенли " не е връчвана единствено два пъти след 1893 година - през 1919 година поради пандемията от испански грип и през 2005 година поради локаута на играчите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР