Националната гвардия завзе част от границата с МексикоОбщ фронт срещу

...
Националната гвардия завзе част от границата с МексикоОбщ фронт срещу
Коментари Харесай

Тексас е готов за война със САЩ

Националната армия завзе част от границата с Мексико
Общ фронт против Джо Байдън и Вашингтон

Тръмп зове за всеобщ протест

Губернаторът на американския щат Тексас Грег Абът е квалифициран за евентуален спор с федералните управляващи на страната поради обстановката с демонтирането на загражденията, ситуирани по границата с Мексико. Абът съобщи това в подкаста на журналиста Тъкър Карлсън, само че добави, че сходен сюжет за момента е малко евентуален.

По отношение на миграционната рецесия губернаторът удостовери, че управляващите в Тексас имат намерение да разширят обсега на загражденията, инсталирани на тяхна територия.

“Ние сме подготвени да създадем това, което правихме през последния месец, а точно да изградим тези бариери. Вярвам обаче, че тази обстановка ще бъде позволена до 20 януари идната година, когато идващият президент на Съединените щати ще постави клетва ”, добави Абът, намеквайки за вероятното завръщане в Белия на Доналд Тръмп.

Същевременно Си Ен Ен написа, че Националната армия на Тексас е завзела част от американско-мексиканската граница и изцяло е блокирала федералните сътрудници от граничния патрул. Епицентърът на враждата сред тексаските и федералните управляващи е градчето Ийгъл Пас - там тече разногласието за юрисдикцията над тази част от границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Спорът се изостри на 10 януари, когато управляващите в Тексас дейно блокираха достъпа на сътрудници на американския граничен патрул до 2,5-километрова зона в Ийгъл Пас, в която се наблюдаваше внезапно нарастване на броя на преминаващите мигранти. Тогава Тексас отхвърли на граничния патрул достъп до няколко благи от границата и стартира да издига телената ограда с цел да затвори достъпа до местата, където федералните сътрудници са изчаквали мигрантите.

На 12 януари, откакто щатските управляващи на Тексас “завземат и обезопасява Шелби Парк ”, две деца и една майка се удавиха в близката част на Рио Гранде. Властите на Тексас и Съединени американски щати се упрекват взаимно, че са съдействали за събитията към нещастието.

Междувременно 25 американски щата с републикански губернатори дават обещание своята помощ, което стартира да намирисва на революция, написа “Фокс Нюз ”.

От своя страна губернаторът на Оклахома Кевин Стит заяви, че изпраща Националната армия на своя щат, с цел да помогне на Тексас - “Това е просто здрав разсъдък. В Тексас има 28 входни пункта и към този момент има федерален закон, съгласно който е нелегално да се влиза на всички места, с изключение на на тези пунктове ”, показва Стит пред “Фокс Нюз ”.

Този ход идва, откакто Доналд Тръмп прикани ръководените от републиканците щати да се обединят в битката с казуса с незаконната имиграция по южната граница. “Насърчаваме всички щати да разположат свои охранители в Тексас, с цел да предотвратят влизането на незаконни бежанци и да ги извеждат назад през границата ”, съобщи Тръмп в събота.

“Когато съм президент, вместо да се пробвам да изпратя на Тексас ограничаваща заповед, ще им изпратя подкрепления. Вместо да се боря с граничните щати, аз ще употребявам всички ресурсни принадлежности и пълномощия на президента на Съединени американски щати, с цел да защитя Съединените американски щати от това настъпление, даде обещание Тръмп на симпатизантите си в Лас Вегас.

Тръмп акцентира, че вследствие на политиката на Байдън обстановката по границата е пагубна. “Никога не е имало страна, в която милиони хора да могат да влизат без инспекция. Нито знаем кои са, нито от кое място идват - нямаме визия какво вършим със страната си, която отива по дяволите, сподели още някогашният президент.

Тръмп благодари на Абът и на губернатора на Оклахома Дан Патрик за това, че “правилно се базират на клаузата за навлизане в Конституцията на Съединени американски щати, защото това е инвазия ”.

“Солидарни сме с нашия сътрудник губернатор Грег Абът и щата Тексас в потреблението на всички принадлежности и тактики, в това число огради от бодлива тел, за обезпечаване на границата ”, показва в изказване и Асоциацията на републиканските губернатори.

“Авторите на Конституцията на Съединени американски щати ясно са декларирали, че в такива моменти щатите имат право на самоотбрана. Тъй като администрацията на Байдън е абдикирала от отговорностите си по конституционния контракт с щатите, Тексас има всички законови учредения да отбрани суверенитета на нашите щати и на нашата нация ”, прибавя още организацията.

Дмитрий Медведев пък написа в Телеграм, че Съединени американски щати са на ръба на революция и образуването на “Народна република Тексас ” изглеждало все по-вероятно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР