Националната гвардия на Мексико е заловила в сряда Нестор Исидро

...
Националната гвардия на Мексико е заловила в сряда Нестор Исидро
Коментари Харесай

Мексико залови „Ел Нини“ - шеф на сигурността на картела Синалоа

Националната армия на Мексико е заловила в сряда Нестор Исидро Перес Салас, или Ел Нини, който е упрекнат, че е отговарял за сигурността на картела Синалоа, управителен от синовете на мексиканския наркобарон Хоакин " Ел Чапо " Гусман, съобщи организация Ройтерс.
Перес Салас е считан за един от най-безпощадните членове на картела. Той е бил хванат в град Кулиакан в щата Синалоа, който е център на активността на картела. Ел Нини е бил отведен в Мексико сити, осведоми Ройтерс, като се позовова на данни на държавното управление.
Държавният департамент на Съединени американски щати бе предложил до три милиона $ за информация, която да докара до ареста на Перес Салас. Съединени американски щати го упрекват, че е управлявал групата " Нинис " - охраняем личен състав на братята Гусман, известни още като " Лос Чапитос ".
В Съединени американски щати против Перес Салас са повдигнати голям брой обвинявания по отношение на хипотетичната му роля отпред на " Лос Чапитос ", както и за трафик на кокаин и метамфетамини, за владеене на автоматизирани оръжия и отмъщения против очевидци.
Залавянето на " Ел Нини " става по-малко от седмица откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с мексиканския си сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор.
САЩ и Мексико се договориха с Китай предходната седмица да спрат притока на прекурсори от азиатската страна за произвеждане на фентанил. Според американската организация за надзор на опиатите картелът Синалоа е виновен значително за притока на фентанил в Съединени американски щати през последните години.
През януари мексиканските управляващи заловиха Овидио Гусман и го екстрадираха в Съединени американски щати през септември. Другите трима братя Гусман, които са обвинени като водачи на " Лос Чапитос ", в това число лидера Иван, са на независимост, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР