Националната гвардия беше разположена в град Минеаполис, американския щат Минесота,

...
Националната гвардия беше разположена в град Минеаполис, американския щат Минесота,
Коментари Харесай

Минеаполис кипи! Мобилизираха гвардията заради смъртта на тъмнокож

Националната армия беше ситуирана в град Минеаполис, американския щат Минесота, където, след гибелта на невъоръжен негър при полицейски арест, за поредна вечер стотици излязоха на митинг. 46-годишният Джордж Флойд умря в понеделник. Видеозаписи демонстрираха по какъв начин той се бори за въздух, до момента в който бял служител на реда коленичи върху врата му.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет осъди случая и прикани американските управляващи да подхващат " съществени ограничения " за слагане завършек на тези " убийства " на афроамериканци. Бачелет сподели още, че схваща гнева и бурните митинги на жители на Минеаполис, само че ги прикани да стачкуват спокойно.

Протестите в града се организират за трета поредна нощ. Полицейският сектор, в който са работили упрекнатите за случая служители на реда, беше унищожен и запален от стачкуващи. В сряда полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващите, които разграбваха магазини, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР