Националната група Не на стратегията за детето организира

...
Националната група  Не на стратегията за детето  организира
Коментари Харесай

Протести срещу промени в законодателството за детето

Националната група " Не на тактиката за детето " провежда народен митинг в София, страната и чужбина. Недоволните оповестиха, че са срещу законодателните промени в обществената сфера, които влизат в действие от 1 януари следващата година и съгласно тях заплашват българското семейство. От министерството на труда и обществената политика нарекоха изказванията в основата на митинга - " погрешни ".

 © БГНЕС София
В столицата митингът стартира пред консулството на Кралство Норвегия поради норвежката работа " Барневернет ", която съгласно протестиращите лишава деца от родителите им. Казаха, че в действителност тактиката за детето е спряна, само че от началото на 2020-та влизат в действие законодателни промени в Закона за протекция на детето, Закона за обществените услуги, Семейния кодекс, които застрашавали българското семейство.
Милко Божанков, уредник на митинга в София: Протестът е срещу навлизането и копирането на модел на една незаконна идеология,идваща от Норвегия.
Българска национална телевизия: В нашите закони какво ви тормози?
Милко Божанков, уредник на митинга в София: Притеснява ме, че те са копирани от въпросната, същата идеология, която тука няма по какъв начин да сработи и не би следвало да сработи на никое място.
Протестиращите настояват, че съгласно измененията обществените служащи можели да извеждат деца от фамилията единствено по сигнал включително неизвестен, да влизат в домовете и да ги претърсят без правосъдна заповед, да дават наложителни наставления по какъв начин да се гледат децата, а всяко дете можело да се смята за " дете в риск " по неразбираеми критерии. Протестът продължи пред Народното събрание.

Пловдив
В София към протестиращите се причисли автомобилно шествие от Пловдив.

Даниела Павлова, Пловдив Да призовем за анулация на тези закони, които са въведени, за сезиране на Конституционния съд, призоваваме омбудсман, президент и народни представители да се интересуват какво се е приело.

Бургас
В Бургас протестиращите за към двадесет минути блокираха придвижването на кръстовището сред бул. „ Демокрация " и улица „ Богориди ". Убедени са, че измененията унищожават престижа на родителите.

Русе
Протест, въпреки и малочислен, имаше и в Русе.
Варна
Във Варна протестиращите обявиха, че също събират подписи за сезиране на Конституционния съд за анулация на измененията.
Благоевград
В късния следобяд се организира и протестно автомобилно шествие в Благоевград.
Елена Терзийска, Благоевград Решихме да е на 7 септември, тъй като Норвегия провежда своя митинг на 7-ми,т. е. те самите са срещу тяхната обществена система.
От министерството на труда и обществената политика дефинираха изказванията на протестиращите като " погрешни ". Обясниха, че измененията са ориентирани към поддръжка на децата и затваряне на домовете за деца. Че не се вкарват непознати модели и идеологии, а множеството промени са чисто терминологични, че обществените служащи могат да извеждат деца от вкъщи им единствено, в случай че животът и здравето им са застрашени. От министерството са безапелационни, че поддържат правилото, че развъждането на децата е право на техните родители.

 Протест против измененията в законодателството за детето Протест против измененията в законодателството за детето
Национален митинг провеждат през днешния ден от националната група "Не на тактиката за детето ". Недоволните споделят, че са срещу законодателните промени в с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР