Националната гражданска инициатива За истинска детска болница организира извънредна протестна

...
Националната гражданска инициатива За истинска детска болница организира извънредна протестна
Коментари Харесай

Извънредна протестна акция за “истинска детска болница, не гробница“

Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " провежда изключителна протестна акция в неделя против дострояването на бъдещата Национална детска болница върху остарялото скеле на тогавашния Институт по педиатрия в двора на Александровска болница. Протестната акция е планувана за неделя, 17 май, от 17.00 до 19.00 часа пред Министерския съвет.

Инициативата сплотява жители, родители, архитекти, лекари и неправителствени организации, които са срещу проектите на страната за бъдещата детска болница.

Протест против едно безсрамие и един самозабравил се министър

“Нашата изключителна протестна акция е в отговор на изключителната обстановка, основана от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. В изискванията на изключително състояние, зад тила на обществото, той подписа контракт за 95 млн. лв. за остарял неспособен градеж, към който би трябвало да се нагоди бъдещата детска болница “, показват уредниците.

“В неделя основатели и съидейници на Националната гражданска самодейност “За същинска детска болница “ още веднъж ще заявим, че довършването на 40-годишния скелет е неприемлива корист с детското здраве и детското опазване на здравето. Протестът остана едно от последните оръжия на гражданското общество. Получихме обаче предизвестие, че в заповедта, издадена на 14 май за регулация на “извънредната епидемиологична конюнктура “, се не разрешава провеждането на всевъзможни проведени мероприятия. Това значи, че заповедта на здравния министър лишава правото ни на митинг против същия този министър. Възможно е дейностите ни да бъдат осъдени с сигнален протокол или санкция. Това е рискът на ясната гражданска позиция. Решение на всеки жител е дали да поеме този риск, с цел да отбрани своя и публичния интерес “, оповестяват уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР